6 trinn til vakkert hår

De aller fleste av oss ønsker seg et vakkert hår med fylde og glans. Heldigvis finnes det en del ting du kan gjøre selv for å oppnå håret du drømmer om. Vi gir deg 6 trinn til et vakkert hår, som er enkle å gjennomføre.

1. Vask håret i kaldt vann

Det er et faktum at de fleste av oss dusjer i for varmt vann. Selv om det er deilig, er det ikke det beste du kan gjøre for håret ditt. Varmt vann åpner nemlig sjellagene i håret, og dette bidrar til at håret blir mer utsatt for skader. Om du ikke orker å vaske håret i kaldt vann, bør du i alle fall skylle det i kaldt vann. Dette lukker skjellagene og beskytter dermed håret ditt.

Skjellaget består av keratinceller, og disse lagene åpner og lukker seg hele tiden. Kjemisk behandling, vann og varme er blant de tingene som får skjellaget til å åpne seg. Ønsker du et sunt og vakkert hår er det derfor viktig å hjelpe skjellaget med å lukke seg. I tillegg til å vaske håret i kaldt vann, kan du også bruke balsam og en kur som tilfører fukt og pleie.

2. Håret trenger fuktighet

Om høsten og vinteren, når det er kaldt ute og varmt inne, blir håret gjerne tørt og trist. Da er det viktig å tilføre nok fuktighet. Det kan du gjøre ved å velge hårpleieprodukter, som sjampo, balsam og hårkur, som gir ekstra fukt til håret. Det er en god idé å bruke en hårkur to ganger i uken. En god kur, som Hair Volume™ Repair Mask, trenger dypt inn i håret og gjenoppretter fuktighetsbalansen.

3. Ikke vask håret hver dag

Det er ingen grunn til at man skal vaske håret hver dag. Mange føler at håret har blitt fett etter én dag, men det er som oftest bare noe man selv føler. Uavhengig av om du har tynt, krøllet eller tykt hår skal det ikke være nødvendig å vaske håret hver dag, men ulike typer hår har også ulike behov. Bruk gjerne tørrsjampo de dagene du ikke vasker håret, men føler for å friske det opp litt. Da sparer du også mye tid!

4. Gi håret næring innenfra

Hårtabletten Hair Volume

Håret ditt trenger også å få tilført næring innenfra. Her kan du benytte deg av den klinisk dokumenterte hårtabletten, Hair Volume™, som har vært på markedet i over 10 år. Hair Volume™ er basert på epleekstrakt, som sammen med hirse, kjerringrokk, aminosyrer, biotin, sink og kobber kan gi deg synlig tykkere og vakrere hår.

5. Vask hårbørsten din

Det er viktig å vaske håret, om enn ikke for ofte, men visste du at det er nesten like viktig å vaske hårbørsten og de andre redskapene du eventuelt bruker i håret ditt? Her samler det seg en del skitt og støv, som setter seg i håret og gjør at det ser fett og lite glansfylt ut. I tillegg til å bruke en hårbørste som er skånsom mot håret, bør du også vaske den med jevne mellomrom.

6. Dropp hårføneren

Varme sliter på håret, og derfor er det lurt å droppe hårføneren så ofte du kan og heller la håret lufttørke. Det er imidlertid viktig å passe på at du ikke går ut med vått hår dersom det er kaldt ute. Det vil føre til at vannet i skjellaget fryser, og dermed bidrar til å ødelegge håret.